Njoftimet Premium

Sedanin Alfa Romeo 146 filluan ta prodhonin në Itali në vitin 1995. Në fakt, ishte një Alfa Romeo 145, por në karroceri ishte sedan. Të gjitha karakteristikat teknike të këtyre dy modeleve përkojnë plotësisht. Që në fillimi të shitjeve, kjo makinë nuk mund të merrte shumë popullaritet tek blerësit, por situata ndryshoi në janar të vitit 1996, kur doli versioni on the top me një motor 2.0 litër. Duke u bazuar në suksesin e saj, në mars të vitit 1997 kompania italiane Alfa Romeo nxjerr versione të reja të modeleve 145 dhe 146 të pajisur me motorët e rinj 1.6 dhe 1.8 Twin Spark 16V. Në vitin 1998, u bë një anketim midis blerësve me temën "tre frazat e para që ju vijnë në mendje kur shihni Alfa Romeo 146". Përgjigjet më të njohura ishin: kompaktësia, prestigji, përsosmëria teknike!

Alfa Romeo 146 general form
Alfa Romeo 146 side view
Alfa Romeo 146 back view

Shitja e Alfa Romeo në qytete të tjera